K začátku podzimu patří oslava svátku zvířat, který připadá na 4. října. Letos se oslava tohoto dne v paraZOO bude konat první říjnový víkend, 1. a 2. října.

Na první říjnový víkend paraZOO Vlašim připravila oslavu Mezinárodního dne zvířat. Letos jsme pro naše návštěvníky připravili kvíz, který pomůže poodhalit různá zákoutí ze života zvířecích svěřenců v nejmenší zoologické zahradě v České republice. Kvíz si užijí, jak děti, tak i návštěvníci z řad dospělých. Odměna čeká na každého úspěšného luštitele.

Oslava Mezinárodního dne zvířat patří k pravidelným akcím, kterých se mohou návštěvníci v paraZOO zúčastnit a nahlédnout do zákulisí fungování naší malé zoologické zahrady.

Doplňující informace:

ParaZOO Vlašim je zoologická zahrada se zástupci volně žijících živočichů ČR. Jedná se o součást Záchranné stanice pro živočichy Vlašim, které je veřejně přístupná a většina zvířat v paraZOO jsou pacienti, kteří mají trvalé následky po poranění a byla léčená v ZS Vlašim. V paraZOO Vlašim můžete vidět vydry, kočky divoké, mývala severního, krkavce velkého a mnoho dalších dravých ptáků a sov.

Mezinárodní den zvířat se oslavuje 4. října. Ten zvláštní den se připomíná už od roku 1931 a připadá na svátek sv Františka z Assisi, který je pokládán za patrona zvířat o jejich ochránců.

Mgr. Martin Hůlka

kontakt: martin.hulka@csop.cz; 731 595 070

Foto: Matěj Vácha