Je to k nevíře. Záchranná stanice pro živočichy Vlašim a Podblanické ekocentrum slaví 30 let od svého založení. Oslavy otvírá Den země v sobotu 20. dubna. Slavit se bude počasí navzdory a návštěvníci se mohou těšit na divadlo, komentované prohlídky, malování na obličej, a především zábavně vzdělávací hry a tvoření.

Pro otužilce vybavené pláštěnkami je připravena QR stopovačka s křížovkou, která začíná v paraZOO a končí v záchranné stanici, nebo naopak. Pro každého úspěšného luštitele je připravena buď placka nebo magnetka. Návštěvníci Dne Země budou mít pak po celý víkend vstup také do paraZOO.

Akce vypukne v 10:00 hodin v sobotu 20. 4. Pro děti je připraveno divadelní představení divadla H.A.D. „Čmelák Brundibár“, což je loutková pohádka o čmelákovi, který si myslí, že je vládcem zeměkoule. Tyto představení jsou na programu v 11:00 a 13:00 hod. Komentované prohlídky záchranné stanice proběhnou v časech 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 hodin. Po celý den si budou moct návštěvníci vyzkoušet batikování, nechat si pomalovat obličej, dát si skvělý čaj v čajovně, seznámit se s téměř zázračnými produkty Dokonalé lásky, popít pivo, dát si něco dobrého na zub, zahřát se u ohně….Prostě ideální smysluplný program pro celou rodinu ve společnosti dvounohých, čtyřnohých, opeřených a dalších členů záchranné stanice.

Vstupné pro celou rodinu 350,-, pro dospělé 150,-, pro děti nad 6 let 80,-. Výtěžek z akce bude využit na péči o zvířecí pacienty. Nechť vás déšť a chlad neodradí!