Na přelomu listopadu a prosince pořádá paraZOO dvoudenní seminář pro odbornou veřejnost o pohodě zvířat, tematickém fundraisingu a konfliktu divokých zvířat s domácími mazlíčky. Letošní ročník navazuje na loňský úspěšný webinář Jak se domluvit se zvířaty i lidmi.

V úterý 30. listopadu a středu 1. prosince proběhne ve vlašimské paraZOO dvoudenní seminář pro pracovníky záchranných stanic, zoo, útulků a obdobných zařízení. Přednášející představí možnosti zvyšování pohody a odbourávání škodlivého stresu metodami operantního podmiňování a aplikací přírodních léčiv. Účastníci se dozvědí, jak získávat dárce a podporovatele a vytvořit fundraisingovou kampaň na získání financí na podporu chovaných či léčených zvířat. Seminář otevře téma konfliktu divokých zvířat s domácími mazlíčky a připomene správné postupy a aplikovatelnou legislativu. Díky tomu budou ošetřovatelé schopni nálezcům zvířat v nouzi sdělit jasný návod, na koho se obracet a kdo za zvíře přijímá zodpovědnosti.

Díky podpoře Ministerstva životního prostředí České republiky se mohou odborní pracovníci zúčastnit za dotovanou cenu 1300,- Kč, pokud se přihlásí do 24. 11. 2021. Další osoba ze stejné organizace získá slevu 300,- Kč.  Semináře se může v případě nenaplněných kapacit zúčastnit také široká veřejnost se zájmem o zvířata v nouzi za cenu 2300,- Kč.

Seminář se bude konat prezenční formou a proběhne v souladu s aktuálními podmínkami vládního nařízení pro pořádání vzdělávacích akcí. V případě nemožnosti seminář organizovat, proběhne v online prostředí.

Rezervaci lze provést pomocí odkazu O zvířatech a lidech nebo na alena.konvalinova@csop.cz.

Přednášející:

František Šusta je autorem desítek odborných, vědeckých i popularizačních článků. V letech 2008 až 2017 pracoval jako specialista tréninku zvířat v Zoo Praha a po odchodu ze zoo pokračuje v této práci jako profesionální trenér zvířat „na volné noze“.

Jura Hlásenský je chovatel šelem v Zoo Hodonín a zakladatel spolku ALTAICA na ochranu tygrů ussurijských, jehož cílem je pomoc záchranné stanici pro amurské tygry a další ohrožené druhy zvířat.

Jenda Kroupa 20 let působí jako konzultant, lektor a analytik v oblasti filantropie, fundraisingu a managementu organizací občanské společnosti v České republice a více než patnácti zemích světa, především ve střední a východní Evropě. Je spoluzakladatelem Českého centra fundraisingu.

Michal Babka původně působil jako novinář a později jako odborník na komunikaci. V roce 2008 pak založil společnost Dokonalá Láska. Učí se od lidí i zvířat po celém světě, aby mohl inspirovat ostatní. Jeho snem i posláním je společnost rostlin, zvířat a lidí, kde vládne moudrý respekt a hřejivá vlídnost.

Alžběta Poláková Šmídová je dobrovolnicí Dočasek De De, spolku na pomoc opuštěným a týraným zvířatům.

Petra Vojtíšková je místopředsedkyně neziskové organizace Home4Pets a bojovnice za práva zvířat a novelu Zákona na ochranu zvířat proti týrání.

 

Foto: Matěj Vácha