Ve vlašimské paraZOO letos sezónu zahájí 5. března tradiční akce „Otvíráme paraZOO“.

„Otvíráme paraZOO“ je tradiční akce, které otvírá na začátku března brány pro návštěvníky vlašimské paraZOO. Letošní zahájení turistické sezóny chce návštěvníkům blíže představit práci týmu zvířecích záchranářů ze Záchranné stanice pro živočichy Vlašim. A to hlavně záchranu a péči o mláďata, která jsou symbolem jarních měsíců, a také velmi častými pacienty v záchranných stanicích. Návštěvníci se mohou první březnovou sobotu těšit na tematický program, který povedou děti ze ZOOkroužku a to od 10:00 do 14:00 hodin.

Na závěr dne proběhne beseda se členy záchranářského týmu Záchranné stanice pro živočichy Vlašim. Záchranáři veřejnost seznámí s prací ve stanici i terénu během výjezdů pro zvířata.

Doplňující informace:

ParaZOO Vlašim je zoologická zahrada se zástupci volně žijících živočichů ČR. Jedná se o součást Záchranné stanice pro živočichy Vlašim, které je veřejně přístupná a většina zvířat v paraZOO jsou pacienti, kteří mají trvalé následky po poranění a byla léčená v ZS Vlašim. V paraZOO Vlašim můžete vidět vydry, kočky divoké, mývala severního, krkavce velkého a mnoho dalších dravých ptáků a sov.

ZOOkroužek je oddíl Mladých ochránců přírody, který působí ve vlašimské paraZOO. Oddíl navštěvují děti, které zajímá příroda a péče o zvířata jak v zoologické zahradě, tak ve volné přírodě kolem nás.

Mgr. Martin Hůlka

kontakt: martin.hulka@csop.cz; 731 595 070