Vydří den v paraZOO

Vlašimská paraZOO připravila k oslavě Mezinárodního dne vyder „Vydří den“ na  sobotu 28. 5. 2022. Návštěvníci vlašimské zoologické zahrady se blíže seznámí s vydrou říční.

Vydří den je akce pořádaná ku příležitosti Mezinárodního dne vyder. Pro oslavu tohoto dne jsou pro návštěvníky připravena speciální komentovaná krmení vyder říčních chovaných v paraZOO. Návštěvníci nejen, že se blíže seznámí s párem vyder chovaných ve vlašimské zoologické zahradě, se samcem Fouskem a samicí Kapkou,  Také se dozvědí mnoho zajímavých informací o vydře říční jako o druhu lasicovité šelmy. Komentované krmení se bude konat ve dvou termínech v sobotu 28.5. a to od 10:30 a 14:00 hodin.

Během celého dne bude k vidění výstava plakátu vytvořených dětmi ze ZOOkroužku s názvem „Co o vydře ještě nevíte.“.

Doplňující informace:

ParaZOO Vlašim je zoologická zahrada se zástupci volně žijících živočichů ČR. Jedná se o součást Záchranné stanice pro živočichy Vlašim, které je veřejně přístupná a většina zvířat v paraZOO jsou pacienti, kteří mají trvalé následky po poranění a byla léčená v ZS Vlašim. V paraZOO Vlašim můžete vidět vydry, kočky divoké, mývala severního, krkavce velkého a mnoho dalších dravých ptáků a sov.

ZOOkroužek je oddíl Mladých ochránců přírody, který působí ve vlašimské paraZOO. Oddíl navštěvují děti, které zajímá příroda a péče o zvířata jak v zoologické zahradě, tak ve volné přírodě kolem nás.

MZD Vyder vyhlásil Mezinárodní fond na ochranu vyder, a poprvé byl slaven v roce 2015. Tento den má veřejnost seznámit s vydrou a jejím celosvětovým ohrožení.

Mgr. Martin Hůlka

kontakt: martin.hulka@csop.cz; 731 595 070

Foto: Matěj Vácha