Sobota před Štědrým dnem bude pro leckoho plná shonu a nervozity. Pokud si chcete od vánočních příprav trochu odfrknout, přijďte na punč za zvířátky do paraZOO. Letos bude vlašimská zoo výjimečně otevřená 23. 12. a to včetně obchůdku od 16:00 do 20:00 hodin.

V sobotu 23. 12. budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost prožít vánoční atmosféru ve společnosti zvířecích obyvatel paraZOO. Nebude chybět stromeček, pod který mohou lidé svým oblíbencům dávat vánoční dárky. „Budeme velice rádi za jakékoliv dárečky pro naše zvířata. Určitě si rádi pochutnají na oříškách, sušeném ovoci, piškotech nebo směsi zrní,“ říká ošetřovatel z paraZOO Martin Hůlka. Lidé mohou dárky pro zvířátka nosit již celý Advent. Během sobotního vánočního odpoledne se budou moct lidé v paraZOO zahřát tradičním punčem a děti si vyzkoušet vánoční hru v zahradě. Jednotné vstupné bude 150,- Kč a je třeba si nezapomenout svítilny nezbytné pro pozorování živočichů za tmy. Výtěžek z akce bude využit na péči o zvířecí pacienty v záchranné stanici. Ta letos přijala již 1300 živočichů a lze očekávat, že tomu nebude jinak ani příští rok.

Vánoce v paraZOO, ale nejsou jedinou příležitostí, jak si užít vlašimskou paraZOO netradičně. Celou řadu zážitků v zoo i záchranné stanici je možné vydražit v „Adventním kalendáři“. Od 1. prosince až do Štědrého dne mají návštěvníci a příznivci paraZOO možnost každý den sledovat odhalování jednotlivých políček na facebookových stránkách, která skrývají unikátní dárky a zážitky.

Mezi nabízenými překvapeními najdeme VIP komentovaná krmení orlů, krkavce nebo rysa, možnost ubytování v areálu paraZOO, exkluzivní prohlídky záchranné stanice nebo třeba den v roli záchranáře zvířat. Návštěvníci si mohou také užít piknik v zajímavém prostředí paraZOO, či další lákavé dárky a zážitky.

Aukce proběhne na facebookové platformě, kde se každý den v 8 hodin ráno otevře nové políčko kalendáře a zájemci mohou přihazovat v komentářích pod příspěvkem. Dražba každého dárku končí ve 20:00 večer a nejvyšší nabídka do této doby získá dárek dne.

Tento Adventní kalendář je nejenom způsobem, jak přinést radost a jedinečné zážitky, ale zároveň představuje cennou podporu pro záchrannou stanici a paraZOO v péči o zvířata. Staňte se součástí tohoto jedinečného projektu, podpořte dobrou věc a užijte si krásný adventní čas. Více informací najdete na parazoo.cz a facebookové události (QR kód níže).